Lav nemt din egen hjemmeside

Lav nemt din egen hjemmeside

Hvis du gerne vil have lavet din egen hjemmeside, skal du ikke være bange for, at det er noget, der behøver at være dyrt eller besværligt at få sat i søen.

Det er de sidste par år blevet meget nemt at komme i gang med at lave en hjemmeside, også selvom du ikke er uddannet webudvikler eller lignende. Har du 3 mobil eller et Oister abonnement kan du også sagtens klare det hele på farten via din mobil eller laptop, hvis du ikke har en stationær computer at arbejde fra.

Køb et webhotel og det domæne

Først og fremmest skal du have købt dig et domæne og et webhotel. Nogle steder kan dette gøres samtidig, så du ikke skal svinge kreditkortet flere gange.

Dit domæne er navnet på din hjemmeside, eks. florasflotteblomsterbutik.dk eller hvad du nu vil kalde din. Dit webhotel er den server, der skal holde din hjemmeside online. Uden et webhotel kan din hjemmeside ikke være online, så derfor er det også en essentiel af at bygge en hjemmeside.

Vælg et system

Når du har købt de to ting, skal du vælge, hvilket system du vil bruge til at komme i gang. Du kan blandt andet vælge at bruge WordPress, som er et rigtig godt hjemmeside system, der bruges af millioner af hjemmesider verden over.

Det kan fungere som grundstenen i din hjemmeside. Det er din motor. Herefter kan du så selv gå i gang med at vælge det design, du geren vil have på siden, hvilken tekst der skal stå, og hvordan billederne skal se ud. Alt “pynten” kan du gå i gang med, når du har valgt hjemmesidens motor, hvor WordPress altså kan anbefales.

Brug guides på nettet til at komme i gang

Fordelen ved at bruge et populært system som eks. WordPress er, at der findes et hav af guides på nettet, der kan hjælpe dig, hvis du løber ind i et problem undervejs. Der er lavet guides til stort set alle de problemer og udfordringer, du kan få, når du bruger WordPress, så det er meget nemt at afvikle dem, hvis det skulle ske.

Du kan også nemt finde guides, der gør dig klogere på at bruge selve systemet. Guides til at vælge design, installere udvidelser, ændre overskrifter eller hvad det nu kan være, du gerne vil i gang med.

Spar mange penge på ikke at hyre en udvikler

Ved at sætte det hele op selv, sparer du en masse penge på ikke at skulle hyre en udvikler.

Hvis du mener, at det her er for besværligt for dig, kan du også vælge at bruge nogle mere brugervenlige løsninger som blandt andet Wix eller Bricksite. Her er det hele drag-and-drop, og du skal ikke bekymre dig om at installere et system som eks. WordPress.

Dog kan der være meget mindre fleksibilitet i at bruge disse løsninger, og du styrer ikke selv over systemet på samme måde. Men hvis du bare gerne vil have en nem hjemmeside, er det værd at overveje.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.