Sådan kan du leve af at designe hjemmesider

Sådan kan du leve af at designe hjemmesider

Vil du gerne leve af at lave hjemmesider, kan du faktisk relativt nemt komme til det. Der er flere måder, du kan tjene penge på at designe og lave hjemmesider.

Du kan enten vælge at gå vejen og blive selvstændig, eller du kan blive ansat i et bureau eller anden virksomhed inden for webudvikling, hvor du står for at udvikle eller designe hjemmesiderne.

At designe hjemmesider er noget helt andet end øvrigt design, som du måske forbinder med Arne Jacobsen, PH eller hvem det nu kan være. Men det er stadig et håndværk, du skal lære at mestre, før du kan komme i gang.

Arbejd gratis eller kom i praktik og bliv dygtig

For at lære mere om design af hjemmesider, kan du med fordel vælge at tilbyde din arbejdskraft gratis til firmaer, som til gengæld kan hjælpe dig med at blive rigtig dygtig til dit kommende arbejde.

Du kan evt. også vælge at gå vejen som praktikant, hvis du ikke bare kan komme ind og arbejde gratis.

At arbejde gratis kan være en rigtig god måde at komme til at lære noget nyt på. Du kan sidde sammen med fagfolk, der rent faktisk kan deres håndværk. En form for mesterlære, bare uden løn. Men du kan til gengæld lære så meget og så hurtigt, at du ikke vil få noget problem med at finde arbejde efterfølgende.

Opret og start dit eget firma

Når du har fået de rette evner, og du kan finde ud af at designe hjemmesider fra bunden, kan du evt. vælge at gå den vej, hvor du opretter dit eget firma og begynder at få dine egne kunder.

Det kan være grænseoverskridende til at starte med, men til gengæld kan det give meget mere frihed, og du kan ende med at tjene mange flere penge, hvis du er god til at drive dit firma, end du nogensinde kan tjene som ansat.

Webdesigner som ansat

Hvis du ikke kan overskue at lave dit eget firma, eller hvis du bare ikke har lyst til at blive selvstændig, kan du også vælge at gå vejen som ansat.

Der er også mange bureauer, der hyrer webdesignere ind, hvor du bare skal koncentrere dig om at designe, og ikke så meget om at skaffe kunder, lave markedsføring eller holde styr på regnskabet, som er opgaver, der lander på dit bord, når du er selvstændig.

Du kan altid blive bedre

Når du skal være webdesigner, er det meget vigtigt at understrege, at du altid kan blive bedre. Derfor er det også essentielt, at du ikke stopper med at udvikle dig som designer, hvis du også gerne vil være i jobbet om bare et par år.

Det er en branche, der udvikler sig med lynets hastighed, og derfor er det aldrig til at vide, hvad der kommer til at ske til næste år eller om fem år. Derfor er det vigtigt, at du holder dine evner opdateret, så du hele tiden er klar til at følge med næste bølge.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.