Gode tips til dig som har designet dit eget brand

Tillykke til dig, som er iværksætter og som har skabt dit helt eget design, brand eller noget helt tredje. Hvad enten det er kunst, tøj eller et andet produkt, som du selv har labelled, og sat dit præg på, så er der nogle ting du skal være opmærksom på. Nu, at du har dit færdige produkt, er du måske klar til næste skridt, nemlig at få det ud på markedet. Læs med her.

Markedsføring på nettet – egen hjemmeside

I denne digitale verden som vi lever i, kan det også være en nødvendighed at få gang i forretningen online. Hvis du skal sælge varer, så kan det være det er relevant for dig at starte din egen webshop. I forhold til digital markedsføring, så er det selvfølgelig også en rigtig god idé som det mindste at have en hjemmeside, hvor folk kan læse mere om dig og din virksomhed. Dette skaber nemlig også tillid mellem kunderne og dig. På din egen hjemmeside, kan du for eksempel skrive noget om din virksomhed, hvem du er, samt virksomheden værdier eller mission er.

Selvfølgelig kommer der mere arbejde i forhold til markedsføringen, hertil blandt andet SEO og sociale medier, som er relevante. De sociale medier kan for eksempel bruges til at give et bedre indtryk af, hvem du er som person, og derved skabe en bedre forbindelse til dine kunder. Det kan for nogle virksomhedsdrivende, betale sig at hyre en til at stå for denne del. Dette kan være en idé, hvis man skal bruge ressourcerne et andet sted.

Eget brand – ophavsret

En rigtigt vigtigt ting at tænke over, hvis man som iværksætter har skabt noget, for eksempel et brand, produkt eller lignende er ophavsret. Dette er også, hvad man kan kalde copyright på engelsk.

Copyright, er altså med til at sikre dig bedre mod uvedkommende, som gerne vil kopiere dit produkt. Et eksempel kunne være, at du har designet en T-shirt med et specielt logo, print eller andet design, og du så ser en kopieret version under et andet navn. Det kan være svært at gøre noget ved, hvis man ikke er ordenligt beskyttet.

Det kan godt være forvirrende at finde rundt i reglerne og løsninger i forhold til denne del, og lige netop derfor kan det være en god idé at benytte en advokat, som har forstand på netop dette. Desværre ser man ofte at forskellige mennesker får tyvstjålet deres design ideer eller livsværk.

Designbeskyttelse og varemærke registrering

Mange nye iværksættere som har designet noget for første gang, er måske ikke opmærksom på dette. Med en varemærkeadvokat, er det være nemmere at finde rundt i. Der er mange ting, man skal læse op på for at få en forståelse for varemærke registrering og designbeskyttelse blandt andet. For eksempel kan varemærke registrering være anderledes fra land til land.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvad en varemærkeadvokat kan gøre for dig og din virksomhed/brand, så klik ind på nemadvokat.dk. Her kan du læse meget mere om emnerne, samt finde relevante kontaktoplysninger på advokaterne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.